Hoe ziet een dagje Tante Kaat eruit?

Goedemorgen! Tussen 8.00 en 09.00 uur worden de kinderen gebracht bij Tante Kaat. Aan de kapstok hangt hun eigen (luizen)zak met foto, herkenbaar voor de kinderen. Schoenen in de bak en sloffen aan.

Dag pap, dag mam, bij de een is het een snelle kus bij de deur, bij de ander wordt nog zorgvuldig samen de tas uitgepakt en opgeruimd. Er is geen vast brengritueel, wel vaak een vast ritueel per kind, dat werkt rustgevend.

’s Morgens lekker rommelen, de een wordt wakker aan tafel met een puzzel terwijl de ander al druk een treinbaan aan het bouwen is. Gezelligheid alom.

Tegen 09.15 uur mogen de kinderen het speelgoed opruimen, handjes wassen en aan tafel. Wie kent er nog een liedje??? Ikke ikke……is het al snel, na het laatste liedje “Smakelijk eten” komen de kommetjes fruit en bekers drinken op tafel.

Wat gaan we doen na de verschoon/wc ronde? Dat ligt aan het weer, bij mooi weer is het gelijk naar buiten. Zandbak, glijbaan, krijtbord ect. keuze genoeg. Bij minder weer gaan we eerst lekker knutselen met klei, knippen, plakken, verven ect. en ook altijd nog even een frisse neus halen.

Van al dat spelen krijg je trek, rond 12 uur is het tijd om de handjes te wassen en aan tafel te gaan. Nog even een liedje en dan smullen van je broodje en beker melk.

Na de verschoon/wc ronde zoeken de kleinsten hun eigen bedje op, de “grote” kinderen kruipen op de bank en worden voorgelezen.

Tegen 14.30 uur wederom na de handjes te hebben gewassen aan tafel waar een aantal verhaaltjes worden voorgelezen. Daarna tijd voor fruit met wat drinken.

En hoe is het buiten? Kunnen we even een frisse neus halen. Dat proberen we wel altijd, weer of geen weer, we hebben genoeg laarsjes en regenjassen bij Kaat.

Rond 16.30 uur de laatste verschoonronde en vanaf dit tijdstip kunnen de kinderen ook worden opgehaald bij Kaat. Zit alles in de tas, opschrijfboekje, knutsel, tasje vol en tot de volgende Kaatdag.


Uk & Puk
Tante Kaat maakt gebruik van Uk & Puk. Uk & Puk is een totaalprogramma voor kinderen van 0 -4 jaar, speciaal ontwikkelt voor kindercentra.

Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal in Uk & Puk. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert babytjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen!

Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels.


Doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool
Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daardoor legt Uk & Puk een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk groeien ukken als vanzelf toe naar groep 1.

Uk & Puk thema’s zijn:
Welkom Puk! – Wat heb jij aan vandaag ? – Eet smakelijk! – Dit ben ik! – Reuzen en kabouters – Regen – Hatsjoe! – Knuffels – Oef, wat warm! – Ik en mijn familie